"A hangtálkezelés és a gongfürdő rendszerint elvezeti az embereket a pihenés és megnyugvás áldott állapotába. Az ok, amiért a harmonikus hangrezgések előmozdítja a gyógyulási folyamatokat és amiért az emberek annyira vonzódnak hozzá az lehet, hogy természetes és ösztönös kapcsolatunk van a hangokkal. A fül az első működő érzékszerve a magzatnak, amely már négy és fél hónapos korára kifejlődik és az utolsó, amely elérkezve halálunkhoz bezáródik érzékszerveink közül. 


A szó szoros értelmében véve kapcsolatban vagyunk a hangokkal, amelyekben benne létezünk és amelyek körbe vesznek földi életünkben. A testünk kb. 2/3 része vízből áll, a víz pedig ötször jobban vezeti a hangot, mint a levegő. Noha mi a fülünkkel halljuk a hangot, a testünk sokkal jobban képes "hallani", illetve érzékelni a rezgéseket, mint ahogyan azt  a fülünkkel tesszük. Ezért a testre helyezve a hangeszközöket, megérezve azok rezgését kétségkívül erőteljes és egyenes módja kapcsolatba kerülni a hangok gyógyító erejével.

A kvantumfizikán keresztül is megtanultuk, hogy minden, ami létezik, lebontható apró elemi részecskékre, amelyek rezgésben vannak. Mi magunk is rezgéseket képezünk és nem mindegyik rezgésünk rezonál harmonikusan minden nap. Valószínűleg olykor fáj a fejünk vagy ingerlékenynek érezzük magunkat. Ahogy egy zongora esetében is előfordul, hogy elhangolódik, összhangzás tekintetében elromlik, ugyanez történhet a testünkkel is. A rezgésekkel végzett munka újrahangol bennünket és mi visszatérünk saját harmonikus állapotunkba, így képessé válunk sokkal inkább összhangban lenni egymással és Univerzummal is." - Janet Kessenich (energiagyógyász, tanító, előadó és zenész Watertownban) 


 
"Create a “sound massage” which usually leaves people in a blissful state of release and relaxation. Why this work accelerates the healing process and why people are so attracted to it may be because of our innate connection to sound. The ear is the first functioning sensory organ in the fetus, up and running at four and a half months, and the last of our senses to shut down as we approach death. 

We are literally linked by sound into and out of our earthly lives. And our bodies, composed of about seventy percent water, conduct sound five times better than air. Though we hear sounds through our ears, our bodies can “hear” sound, or receive vibrations, much better than our ears do. Therefore placing instruments directly on the body and feeling their vibration is most certainly a strong, direct way to connect with sound’s healing power.

We are also learning through Quantum Physics that everything can be reduced to tiny, vibrating strings of matter. We are composed of many vibrations, not all of which resonate harmoniously each day. Perhaps we have a headache or are feeling irritable. As when a piano has a few notes that are out of tune, the overall sound is ruined. So it is with our bodies.
Vibration work tunes us, and we come back into a place of personal harmony. We can then also be more “in tune” with each other and the Universe."


Janet Kessenich is an energy healing practitioner, teacher, lecturer and musician, with a private practice in Watertown.