A KERT, AMI TE MAGAD VAGY

A kertet sem lehet 2 nap alatt megművelni. Először el kell távolítani a gyomot. Lehetséges, hogy frissíteni kell a földet, majd magot vetni vagy palántát ültetni. A növekedés alatt pedig óvni, öntözni kell. Fontos, hogy folyamatosan gondozzuk a kertet és figyeljünk rá.

Kertet gondozni egy élet munkája, ha belevágsz. Azonban a belefektetett munka megéri: a rügyfakadás, a virágzás, a termés, a szüret a napi teendők mellett egyszerre ad örömet, feladatot és kihívást. A pihenőidőszakok csendjében pedig érlelődik az újrakezdés.

Hasonló a helyzet saját életeddel is. Az a kert te magad vagy.

A lelkeddel való foglalkozás nem lehet egynapos, vagy egy hetes történet. Ahogy a testeddel való törődés sem. Folyamatos figyelmet és rendszeres gondoskodást igényel mindkettő. S az így megteremtett EGÉSZséged indíthat majd el szellemi utadon.

Erre tanít a csikung.
A hagyományos kínai egészségmegőrzés önfejlesztő, öngyógyító rendszere és egyben az univerzumot betöltő természeti erő, energia felvételének, áramoltatásának, kibocsátásának művészete. A Csi egyszerű fordításban életerőt jelent, Kung pedig az a tevékenység, gyakorlás, amely sok energia befektetést, időráfordítást igényel. A Kung nem spórolható meg. A kertet sem lehet 2 nap alatt megművelni. A csikung erősíti testi-lelki állóképességedet. Támogatja öngyógyító folyamataidat, hosszabb távon békét teremt benned. A csikung csak akkor nem működik, ha nem gyakorlod.

A hellingeri út is Kung.
A lelkedet művelheted meg általa. Ráébredhetsz a téged mozgató mintákra, s a felismerésekkel fokozatosan átalakíthatod azokat. Nem rövid idő ez sem, mert a léleknek időre van szüksége. A hellingeri úton személyes problémáidon juthatsz túl, miközben a mélyebb együttérzés, a nagyobb nyitottság, elfogadás és ítéletmentesség növekszik benned.

Amikor időt, energiát áldozol kertedre, az a Kung. 
Csak a Kung által boríthatod virágba életed.