A KÜLÖNLEGES 12 FÉM

A védikus hagyományok ősi szemlélete alapján a bolygókhoz egy-egy fém társítható, amely az adott bolygó rezgését, a hozzá tartozó belső renddel hivatott képviselni. Naprendszerünk bolygóinak egyéni rezgése (hangja) és rendszeren belüli mozgása együtt jelképezik az univerzum harmonikus rendjét. 

A Peter Hess hangtálak a védikus hagyományokra épülő ősi recept alapján készülnek, egyszerre képviselve az ősi védikus tudást, valamint az univerzum rendjének harmonikus hangjait.

A bolygókhoz tartozó 7 fém mellett még 5 másik is bekerült az ötvözetbe, így a Peter Hess tálak az ősi tradíciók alapján - napjainkban egyedülálló módon - 12-féle fém ötvözetéből készülnek, amelyekben bizonyos fémek rezgései homeopátiás eljárással kerülnek az ötvözetbe.  A Peter Hess tálak nem bocsátanak ki káros anyagokat, szemben azokkal az olcsóbb hangtálakkal, amelyekben sok esetben a cinket ólommal helyettesítik, valamint a minőségi anyagok helyett gyakran fémhulladékot használnak. Ebből adódóan egy hangtál megvásárlásánál fontos szempont ismerni a tál eredetét.


A tálak alapja bronzötvözet, amelyhez az alábbi fémek kerülnek hozzáadásra:

- arany - NAP
- ezüst - HOLD
- vörösréz - VÉNUSZ
- vas - MARS
- ón - JUPITER
- ólom - SZATURNUSZ
- higany - MEKÚR


valamint:

- cink - amely a feszültséget enyhíti
- meteorfém - amely fokozza a tettvágyat
- bizmut - az emésztőrendszer működését harmonizálja
- pirit - erősíti a tüdőt
- galenit - az ízületek gyulladásait enyhíti


A fentiek mellett az ötvözetbe kerül még egy régi hangtál darabja is, amely az ősi tudás szimbólumaként kerül bele a tálakba.


A Peter Hess tálak szabadon használhatóak gyermekek kezeléséhez, valamint olyan víz hangolására is, amelyet később szeretnének elfogyasztani.

 A Peter Hess hangmasszázs elterjedése óta a hangtálak iránti igény folyamatosan növekszik. Napjainkban már egész falvak foglalkoznak Nepálban, Indiában hangtálkovácsolással. A testkezeléshez is megfelelő legkiválóbb minőségű hangtálak elkészítéséhez összetett és fárasztó munkafolyamat társul. 


A Peter Hess terápiás hangtálaknak minden egyes darabján 4-6 kovácsmester dolgozik több, mint 30 munkaórán át. A sorozatos hevítés-izzítás folyamatai mellett a hangtálkovácsoknak még sok mindenre kell ügyelniük egy jó hangtál elkészítéseséhez. Az ötvözet összetétele mellett az ütések ritmusa, sorrendje is lényeges. E nehéz és csodálatos munkafolyamatot mutatja be az alábbi kisfilm.

Az angol nyelvű bevezető 0:50-nél ér véget, onnan indul a látogatás a hangtálkészítésből élő faluban.