HANGREZGÉSEK
Gongmeditáció tibeti hangtálakkal

A hangtálak és gong letisztult hangzásvilágában találkozhatsz önmagaddal a belső csöndedben. Kiegészítheted csikung gyakorlásodat, jóga vagy egyéb meditációdat a rezgések transzcendentális hangterével.
 

A gongmeditáción fokozatosan "kiüresedő" hangtérrel dolgozunk, hogy a hangok között minél mélyebben megjelenhessen benned a csend. 

 

Ha még nincs meditációs tapasztalatod, akkor is szeretettel látlak. A tudatos figyelem elsajátítása a hangtérben sokkal egyszerűbb, mint anélkül.

AMI NEM...

A gongmeditáció nem pihenés, nem kikapcsolódás és  nem szórakozás. A gongmeditáció  nem belső utazás és nem vezetett imagináció.

 

AMI IGEN...

A gongmeditáció a figyelmen és az összeszedettségen át vezet el egy olyan tudatállapot felé, amelybe beleérkezve tisztán megnyilvánulhat valódi lényed. E tudatállapot eléréséhez sok gyakorlásra van szükség, de hangtér lényegesen könnyebbé teszi ezt az utat.


AMIÉRT ÉRDEMES BELEVÁGNI A MEDITÁCIÓBA...
Ebben a tudatállapotban felismerhetővé válik mindaz, ami nem vagy:

 • a gondolatok, ami nem te vagy.
 • az érzések, ami nem te vagy.
 • a félelmek, ami nem te vagy.
 • a fizikai testérzetek, ami nem te vagy.
 • az életminták, ami nem te vagy.

A felismerések által a kivetések visszavonása spontán megtörténik önmagadról, majd a külvilágról is. Ezen a ponton válsz képessé önmagad és a világ teljesebb valóságának érzékelésére.

AMIÉRT ÉRDEMES HANGTÉRBEN MEDITÁLNI...

A gong és a hangtálak hangrezgései bizonyítottan - akár EEG készülékkel mérhetően - hatnak a testre. Megváltoztatják az agyhullámok frekvenciáját. A legismertebb négy tudatállapot:  

 • Béta tudatállapot 13-21 Hz - Éber tudatállapot, ez az, amit "normál" tudatállapotnak tekintünk.
 • Alfa  tudatállapot 8-12 Hz - Könnyű transzállapot, amelyet  relaxált állapotban, elalvás előtt vagy álmodozás közben élünk át
 • Théta  tudatállapot  3-8 Hz - Alvás állapota, de magas tudatosság mellett válhat egy mély meditatív állapottá (pl. a sámánoknál mérhető szertartásaik végzése közben)
 • Delta  tudatállapot 0,4-3 Hz Mély alvás állapota, eszméletlenség, a legmélyebb meditáció, transz, tudatos álmodás

Vannak még egyéb, említésre méltó tudatállapotok is:

 • Emelkedett béta hullámok 23-33 Hz - Hiperaktív állapotok; időnként az erőteljes félelem állapota
 • K-komplex hullámok 33 Hz felett - Satori élmények, hirtelen érkező kreatív megélések, váratlan felismerések.

 

A gong és a hangtálak hangjai képesek kibocsátani a fentebbi frekvenciákat, biztonságosan vezetve el az egyre mélyebb és tudatosabban megélt tudatállapotokba. A gongmeditációs gyakorlások során fokozatosan át lehet jutni az alvásra való erős késztetésen és elérhetővé válnak a magasabb tudatszintű állapotok.

FIGYELEM A Gongmeditáció nem javasolt epilepsziára való hajlam, szívritmus-szabályozó használata eseten, valamint a várandósság első 3 hónapjában. (Azután viszont kifejezetten segíti a magzat és a kismama kapcsolatának tudatosítását.)