HANGTERÁPIA ÉS AKUPRESSZÚRA
(akár együtt is!)

a Magyar Klinikai Homeopátiás Orvosok Alapítványa (MKHOA) szakrendelőjében
csütörtök délutánonként - bejelentkezés szükséges!

A hangterápia segítséget nyújthat minden olyan testi-lelki állapot oldásában, amely feszültséget okoz számunkra vagy éppen a feszültség (stressz) következménye. A hangrezgések hatására a feszült állapotok oldódnak, az immunrendszer harmonizálódik, a testben beindulnak az öngyógyító folyamatok.

A hangterápia fizikai testre gyakorolt hatása

A kezelések hatására oldódnak a görcsös állapotok, pl. alhasi görcsök, menzesz panaszok, emésztési problémák, enyhülnek a nyak, váll, derék és egyéb ízületi fájdalmak. A hangterápia segítséget jelent a keringési problémák (pl. vérnyomásproblémák) oldódásában, valamint javítja a légzés minőségét, növelve ez által a test és az agy oxigénellátását.

Az agy fokozottabb oxigénellátása, valamint hangrezgésekkel történő stimulációja együtt javítja a koncentráció és az elmélyülés képességét, erősíti a motivációt a gyógyulásra.

A hangterápia hatása a lelki folyamatokra

A túlzott ingerekből valamint nehezebb élethelyzetekből fakadó feszültség nem csak a testre, hanem érzelmi és mentális állapotunkra is hatással van. A hangterápiás kezelések hatására a megborult egyensúly visszatér az egészséges lelkiállapothoz. A zaklatottság helyett megjelenik egy nyugodtabb lelkiállapot, amely a mentális funkciókat is erősíti: javul a döntésképesség, a lényeglátás, oldónak a szorongásos tünetek, megjelenik a motiváció, hogy saját kezünkbe vegyük az életünk fonalát. A hangterápia képes oldani a reményvesztett, mély szomorúsággal járó állapotokat és a tehetetlenség érzését.

Mitől működik?

Szerveztünk kétharmada vízből áll, a víz pedig kiválóan továbbítja a hanghullámokat, amelyek a bőrön keresztül lépnek be a testbe. A rezgések végigáramlanak testünkben, eljutnak az izmokhoz, belső szervekhez, sejtcsoportokhoz. Egyetlen kezelés mintegy 100 billió sejtünkre gyakorol hatást, újra hangolva az egész szervezetet. A hangrezgések közvetlen hatással vannak az agyhullámok működésére is.

A hangterápia működési elvének három vonatkozása van:

  1. A bőrön keresztül követlen rezgéseket ad le a testnek. A taktilis ingerlés javítja az ingerület átvitelt a bőr és a belső szervek között, amely azért fontos, mert belső szervek állapota kivetül a test bőrfelületére és azon keresztül hatást lehet gyakorolni a belső szervekre.
  2. A hangterápia alatt egy felhangokban gazdag hangtérrel dolgozunk, amely a hallás auditív élményén keresztül gyorsan elvezet az alvás és ébrenlét közötti relaxált állapotba, amely jótékonyan hat testi és lelki működésünkre egyaránt.
  3. A hangrezgések energiarendszerünkre (finomanyag-testünkre) is közvetlen hatást gyakorolnak amely által egy tartósabb átalakulásra nyílik lehetőség, amely nagyobb tudatossághoz, mélyebb önismerethez vezet.

Hogyan történik a kezelés:

A hangterápiás kezelés masszázságyon történik, kényelmes ruhában, professzionális Peter Hess-féle terápiás hangtálakkal. A terapeuta a hangtálakat filcütőkkel megütve a test körül mozgatja, illetve a test különböző pontjaira helyezi. A hangtálakból kiáradó rezgések koncentrikus körökben végigáramlanak testen, egészen a sejtekig. A rezgések és a finom áramlások azonnal érzékelhetőek a páciens számára. Az ismételt kezelések hatására a test öngyógyító képessége jelentősen javul, a kibillent érzelmi és mentális állapotok helyén egy nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lelkiállapot alakul ki.


A hangterápia nem javasolt:

  • epilepsziára való hajlam,
  • szívritmus-szabályozó használata esetén,
  • valamint a várandósság 3. hónapja előtt (de utána már kifejezetten ajánlott!)

 Hangterápia és Akupresszúra együtt

A hangterápia kifejezetten jól alkalmazható együtt a hagyományos kínai  gyógyítás pontmasszázsával, az akupresszúrával. A kettő együtt célirányosan képes hatást gyakorolni a betegségben érintett belső szervek állapotára, valamint a test egészére egyaránt.

Az akupresszúrás pontok és vezetékek masszázsán keresztül a  kibillent egészségi állapot energetikai egyensúlya kerül korrigálásra. Ez a korrekció képes meggyorsítani és megkönnyíteni a gyógyulást. Kisebb kibillenések esetén önmagában is hatékony módszer, de kiváló kiegészítője is lehet a hagyományos és egyéb alternatív orvosi kezeléseknek.

Néhány érdekes esettanulmány röviden 

A kezelések 70 percesek, a kezelések díja:
9 000 Ft/alkalom

Az első alkalommal rövid állapotfelmérés is történik a hagyományos kínai egészségmegőrzés szempontjai alapján.

 
MAGAMRÓL

Góra Edina vagyok, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, akupresszőr és hangterapeuta.

2001-ben kezdtem gyakorolni a csikung egészségmegőrző és önfejlesztő mozgásgyakorlatait és meditációit. A csikung hamar az életem részévé vált, 2005-ben szereztem meg nemzetközi csikung oktatói végzettségemet. Szerettem volna még mélyebben megismerni a kínai egészségmegőrzés és gyógyítás elméletét és gyakorlatát, ezért akupresszúrát tanultam Dr. Eőry Ajándok Kínai Klinikáján. 2007-ben szereztem meg akupresszőr természetgyógyászati végzettségemet. Hangterápiával nagyjából ebben az időszakban kezdtem el foglalkozni, elvégezve az akkreditált Peter Hess-féle hangmasszázs képzést Radnai Zsuzsánál, aki mellett később Peter Hess felhatalmazásával oktattam is néhány évig a módszert.

Ahogy a csikung és a kínai egészségmegőrzés, úgy a hangok világa is tartós szerelemnek bizonyult. A mai napig igyekszem mélyíteni tudásom mindkét területen. Többek között ezért szereztem meg a második természetgyógyászati végzettségemet és működök mint alternatív mozgás- és masszázsterapeuta.

Munkám során nagyon fontosnak tartom a lelki támogatást és a felmerülő problémák, betegségek mögött meghúzódó testi-lelki folyamatok megértését és oldását is, mert tapasztalatom szerint a teljes gyógyulást jelentő változás csak komplex módon, klienseimmel folytatott közös munkával érhető el.

HANGETRÁPIA ÉS AKUPRESSZÚRA
KEZELÉSEK HELYSZÍNE:


1111. Budapest, Bartók Béla út 28. I/1.,

(Előzetes időpontegyeztetés mellett)

 Orvosi, szakmai konzultációs kapcsolat:
Dr. Zarándi Ildikó, belgyógyász, homeopátiás szakorvos