HELLINGER CSEND-CSOPORT

RENDBEN VAGY? 

Rend a lelke mindennek. - mondja a közmondás és valóban, egy olyan közegben, ahol rend vesz körbe bennünket, megnyugszunk, feltöltődünk. A zsúfolt, rendetlen közeget pedig rendszerint fojtogatónak érezzük. Tartósan maradva egy kaotikus közegben, zavarodottá válunk.
 
A rend nem feltétlenül a sarkára állított, kínosan precízen elhelyezett dolgokat jelenti. Sokkal inkább azt, hogy mindennek megvan a maga helye. Az a hely, ami az övé és ahol az a valami könnyedén megtalálható. Tudom, hogy van és hogy OTT van. Ez a fajta rend megnyugtat, biztonságérzetet ad.
A lelki tartalmaknak is van rendje. Ha hiányzik, elvész a biztonságérzet, tartóssá válik a zavarodottság, az elveszettség érzése. A rend hiánya akár depresszív állapotba is taszíthat. Családodnak is van rendje. Neked is megvan a magad helye a családodban, ami csak a tiéd, ahol elérhető vagy, a hol a saját életedet élheted. Ez a hely jelenti számodra a biztonságot, ez az a hely ahol azt érezheted: az élet megtart téged.
 
Élethelyzeteid, kapcsolataid, testi-lelki állapotaid pontos képet mutatnak a benned és körülötted lévő rendről és rendetlenségről.
 
Mi a te saját rended? Hol a te helyed? Rend a lelke mindennek. Vajon mi a Te lelked rendje?
 
Ha rendet raknál magadban..
A következő csoport: 2017. július 23. vasárnap 10 órától.
 

MIÉRT JÓ CSENDBEN DOLGOZNI A CSALÁDÁLLÍTÁSOKON? 

A zűrzavarból a rendhez a csend segítségével a legkönyebb eljutni. Senki nem ismerheti nálad jobban a megoldásokat. Senki nem tudhatja, rajtad kívül, mi neked a jó. A csend nem a megoldás. A csend út önmagadhoz, mert saját utadhoz csak a csend képes elvezetni. 


Az állítások alatt a szavak és gondolatok helyett sokkal inkább a belső megélések vezetnek.  A csendnek a szavaknál sokkal nagyobb ereje van. A téma, ami foglalkoztat, végig veled lesz, nem csak a saját állításod során, hanem résztvevőként az összes állításon keresztül is.


Van úgy, hogy a gordiuszi csomó átvágását az a pillanat jelenti, amikor a csend terében nyitott szívvel találkozol...

...valakivel, aki annyira fontos volt, hogy elhagytad érte önmagad.
...valamivel, ami itt és most annyira fontos, hogy visszavezet saját életedhez.


A csend csoportban ezen az úton indulsz el.  Az állítás alatt a Térben mozdulsz, utána pedig az életben, egészen addig, amíg a gyógyító találkozás a lelkedben meg születik.


 Fontos: A Hellinger Csend Csoportban való részvétel nem helyettesíti a pszichoterápiát.