Ha az élet megkínál citrommal...

2014. november 11.

 

 

A dobkör kapcsán történt. Az előzményeket nagyjából talán már ismeritek. Hangokkal dolgozom és a nyár elején a hangfürdőket gazdagítandó, beszereztem egy óceándobot. Hazahozva elkezdtem felfedezni, és az "óceánolás" mellett hamar rájöttem, ütögetni is lehet. Merthogy dob. Ugyan állítólag ez nem erre való, én mégis elvarázsolódtam. A varázslat pedig ahelyett, hogy idővel eloszlott volna, szerelemmé vált, mégpedig toxikus szerelemmé, vagy egy szebb hasonlattal élve, ragadni kezdett, mint a nevetés...  Meséltem többeteknek a kézi dobolással kapcsolatos élményeimről, ti pedig kezdettől fogva nyitottatok, magatok is kíváncsivá váltatok, így született meg a dobkör ötlete.
 

Hogy el tudjunk indulni, dobok kellettek, meg hely, mert a nappalim a közös dobolásra már nem annyira megfelelő... és a legfontosabb, amire szükség volt a kezdéshez, az a rátok is átragadó lelkesedés és a felém táplált bizalom. No meg a noszogatás a kezdés időpontját illetőleg. :-))) Elkezdtem szervezni. A Védák Háza Buda biztosítja helyet, elindultak a dobok Amerikából, amelynek a szervezésében megint csak Tőletek érkezett a segítség, ezzel sem maradtam magamra. És a nov. 18-i és kezdő csapat nagyon hamar összeállt. 
Boldog voltam... Egészen addig a bizonyos citromig... amikor megtudtam, hogy nem érkeznek meg a dobok időben. Csak kettő tud most jönni, mert késik a szállítmány. Egy teljes hónapot. Upsz. :-s
 

Az első reakcióm természetesen pontosan az volt, mint amikor váratlanul az arcodba tolnak egy fél citromot... Azon gondolkodtam, mi legyen most. Átpakoljam az időpontot? Lemondjam? Mit lehet kezdeni egy citrommal??? A limonádé, hogy "édeseim, kicsit később és majd... " túl softnak tűnt számomra. Úgy döntöttem, jöjjön inkább a tequila!

Indulásnak legyen nyitott ez a dobkör, a frame drumok mellett jöhet a darbuka, indián dob, csörgő és a spring drum - mindaz, ami van! És a legszebb az egészben, hogy sokkal könnyebb lesz így a kezdés. A frame drumok pedig megérkeznek, pont akkor, amikor mi mind felkészültünk rá.

Addig pedig: Tequilaaaa! Ritmus, Szabadság és az Együttlét öröme! :-)))
 

Ha pedig veled is történik valami hasonló, ne akadj fenn a citromon, inkább kezdj vele valamit! Forgatsd át a nehézséget és még talán az is kiderülhet, hogy amivel megkínált az élet, valójában egy lehetőség!
 

...és ha már a lehetőségnél tartunk, a kezdő buliba egy szabad hely még mindig akad! Tudod... nov. 18.! ;-D Utána pedig kéthetente.