BLOG

 SIKERÉLMÉNYEK SORA - egyenes út a boldogtalanság felé

 

Ki szeretne holnap boldogtalan lenni? Tegye fel a kezét! És ki akar ma sikerélményt?
Rémhír következik: Nem, nem elírásnak szántam címet! És nem, nem őrültem meg.


Valójában sokkal inkább az az őrület, amit a célok és sikerélmények hajszolása jelent: egyenes utat a boldogtalansághoz. Az is elmondom, miért. Ami most következik, nem elmélet és nem filozófia. Egyszerű megfigyelés és gyakorlat, ami működik.

TOVÁBB A FOLYTATÁSHOZ ►

ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA A HANGTERÁPIÁVAL!
 

Napjainkban egyre többen nyitottak a tibeti hangtálak és gongok világára. Sokféle ezoterikus megközelítés létezik. Vannak, akik ezeket a sokoldalú eszközöket rituális célokra, mágikus varázslásokhoz használják, mások elsősorban zenei eszközökként. Vannak azok is, akik csak megszerették a hangtálakat és otthon néha megütögetik önmaguk és szeretteik örömére.
Sajnos még mindig kevesen ismerik a tibeti hangtálak és a gongok hangrezgéseinek, valamint a dobolás terápiás értékét. Éppen ezért szeretnék egy rövid áttekintés nyújtani arról, hogyan dolgozom már  9 éve ezekkel a valóban csodálatos eszközökkel.

TOVÁBB A FOLYTATÁSHOZ ►

AHOL A SZAVAID ELHALLGATNAK...

...ott kezd el mesélni a lelked.

A csend segíteni tud abban, hogy békét találj. A csendben gyógyulni tud a fájdalmad. És a csend az, ami segít megtalálni az életörömet. Csak a csendben ismerheted fel a valódi társad. És a lelked csak csendben tud találkozni az övével. (Amikor az elméd nem szól közbe.)

Csak a csend képes mindezekre.

TOVÁBB A FOLYTATÁSHOZ ►

 

A BOLDOG CSALÁDOKNAK NINCS TÖRTÉNETE?

Lehetséges-e a boldogság történetek nélkül? Mi a Te történeted?„A boldog családoknak nincs története.” – írta Tolsztoj. Az a bizonyos tört-Én lenne valóban minden boldogtalanságunk forrása? 

Személyes, családi és az egész emberiséget érintő történeteink egytől egyig fájdalmakhoz, veszteségekhez köthetők. Az élet része a fájdalom, oly annyira, hogy születésünk első, örömteli pillanatait is fájdalommal éljük. S ez talán az élet egyik legmeghatározóbb leckéje, amit elsőként megtapasztalunk.

TOVÁBB A FOLYTATÁSHOZ ►

LASSÍTS!

"Meditálj minden nap fél órát!" - mondta a mester. "Sajnos nincs nekem erre időm." - válaszolta a tanítvány. "Akkor meditálj minden nap egy órát! - jött a válasz.

Az egész nap egy rohanás. Sűrű a reggel, zsúfolt a közlekedés, zaklatott pörgés a munkahelyen, nyüzsgés a bevásárlás alatt, dugó az utakon...


ARCHÍVUM

 

VEGYES BLOG
Írások rólunk, az emberekről, a világról, kötetlenül, tematika nélkül, arról, ami éppen megragadott...

 

REGGELI KÖNYVNYITOGATÁS
Reggeli gondolatok felütött könyvek idézetei alapján, kávé mellé. Gondolatok gondolatokról...

 

A HANGOK VILÁGA
Írások kifejezetten a hangok világáról, természetéről, tibeti tálakról és egyéb hangokkal kapcsolatos élményekről...